4 tips att förhöja mysfaktorn med höstdukning!

4 tips att förhöja mysfaktorn med höstdukning!

Hösten är gjord för mysiga hemmakvällar med familj och vänner. Att skapa en mysig höstkänsla vid middagsbordet är inte alls så svårt som man kan tro. Här ger vi dig 4 olika tips på höstdukningar. Vi har använt samma tallrikar, glas och bestick så att du lätt kan se skillnaden. 

 

LANTLIG DUKNING

Här använder vi oss av naturliga färger som tas upp i den fina, lite grova bordsduken och tygservetterna som båda är gjorda av mjukaste linne. Genom att duka med egna ljuslyktor till varje person så skapar du enkelt en mysig och personlig känsla. Ljuslyktorna behöver inte vara lika utan använd de du har - när du tänder dem så blir rummet magiskt!

 

LYXIG DUKNING

Vill du skapa lite lyxigare dukning så är ett säkert kort - en vit duk! Det förhöjer direkt känslan av lite mer sofistikerad och elegant framtoning. Om du sedan använder vita linneservetter som vi gjort på bilden här nedan, så blir slutresultatet perfekt. Använd ljusstakar istället för ljuslyktor och naturligtvis en bukett på bordet och simsalabim har du skapat en elegant bordsdukning på ett vips!

 

FÄRG I DUKNINGEN

Ett annat sätt att skapa en inbjudande atmosfär är att använda färg vid dukningen. Här har vi valt att använda blåa färgstarka toner. Blir jättefint om du använder det till ljusare matporslin. De blå tonerna som här, är också fint att kombinera med de olika höstfärgerna. 

 

RUSTIKA TONER

Så här till hösten passar svart smide så fint till höstens alla färger. Det skapar en rustik känsla och matchar höstens olika menyer med mycket svamp och mustiga grytor. Här har vit tagit in trädgårdens hängande ljuslykta och använt den för bordsdekorering. Skapar direkt ett annat blickfång än en traditionell ljuslykta. Vi använder svarta fina smidesljusstakar i olika höjder och lägger till lite färgglada pumpor - och se så fint rustik känsla det blir! 

 

Tillbaka till blogg