Blå, blå vindar och vatten...

Blå, blå vindar och vatten...

Som vi nämnt tidigare är färgen Blå en trendfärg i vår. Gärna koboltblå. Stark och iögonfallande. Blått symboliserar vi oftast med lugn, trygghet och friskhet. I Feng shui så anses färgen ha en lugnande energi som står för avkoppling och läkande. Här kommer lite inspiration om hur inredningen kan se ut med blått.
 
Make a statement! Hallen är oftast ett bra rum att testa starka färger i. Dels så skapar det en wow-faktor när du först kommer in, men det är också oftast ett mindre rum vilket gör att färgen inte tar över för mycket....
Hall
Här har man valt soffor i en klarblå färg. Blir verkligen en focal-point, men sedan har man låtit den övriga inredningen i rummet vara neutral med vita och beiga färgtoner så att det "lugnas ner". Om du vill ta in en ytterligare färg till blått så är orange en vinnare, som här med kuddar.
 blå soffor
 Man kan även ta in den blå färgen lite mer sparsmakat som tex i vaser och ljusstakar som blir fina i ett fönster. Du kan hitta dem här.
blå stilleben
Istället för att köpa den där blå soffan eller måla rummet blått - testa först med textiler.  Det är mycket lättare att byta ut och ändra färgerna på kuddar och filtar jämfört med en soffa.  Den blåa kulören passar oftast fint in i våra skandinaviska hem. Testa! Kuddarna hittar du här. Fina ullfilten i blått kan du köpa här.


 

Sist men definit inte minst är att introducera konst i de blå tonerna. Ger det där lilla extra i inredningen. Förslag på konst hittar du här.

 

Tillbaka till blogg