Dekorera för Halloween

Dekorera för Halloween

Halloween

Halloween firandet kommer ursprungligen från Irland och Skottland. Men det var under mitten av 1800-talet som många irländska immigranter kom till USA och tog med sig denna tradition som blivit megastort i USA. Halloween infaller alltid den 31 oktober. Här i Sverige har Halloween blivit en festlig högtid (dock med skrämmande dekor) där vi skapar höstkreationer av vad naturen erbjuder. Här kommer lite tips om vad vi på House of Stenkulan gillar.

 

Entren till hemmet

En höstkrans som du kan skapa själv av löv, gräs, torkade blommor och grenar med lite band blir så fin på dörren. Sätt ditt en läskig spindel eller spindelnät och du har direkt skapat något lite mera läskigt.

Om du kan dekorera utanför ditt hem så ger marschaller en extra kick till stämningen. Du hittar marschall-hållare här.

 

Pumpor

Vi vet ju att pumpor skapar direkt den där Halloween känslan. Att skära ut arga ansikten ur pumpor är ju alltid ett säkert kort! Men pumpor är så tacksamma att använda för olika bordsdekorationer eller lägga runt dina krukväxter. Med sina olika starka färger så skapar de direkt en WOW-faktor. Våran ljuslykta kan du hitta här och blomsterurna hittar du här 

 

Svarta accessoarer

Leta upp vad du har i svart porslin, ljuslyktor, och ljus. samla dem på bordet, bänken eller i bokhyllan. Lägg till några grenar, och simsalabim så har du fixat halloween-känslan hemma.

 

Du hittar den fina bordsljusstaken här.

En höstlig blombukett i svart vas kan vara fullt tillräckligt som halloween dekor. Dekorera med lite spindelväv och spindlar för att göra den mera kuslig. Den fina svarta vasen hittar du här. De svarta skålarna finns här.

Happy Halloween!

 

Tillbaka till blogg