Ge Juldukningen det där lilla extra!

Ge Juldukningen det där lilla extra!

Att duka middagsbordet med det lilla extra kan göra middagen så mycket mysigare och mer minnesvärd. Här har vi lite idéer vad man kan tänka på.

 

Starta med duken. Den kan vara vit eller i någon annan kulör men med en bordsduk så skapar du direkt en elegans till bordsdukningen. Men du kan också strunta i duken och använda som här en ofärgad bordstablett i linne med motivtryck av en julgran. Vi lägger ut fina bestick. Här har vi använt besticken Odin i borstat stål.

juldukning

Dekorera sedan bordet med granris, guldiga kvistar och lägg i en julslinga med ledljus.  En vas med fina röda blommor tillför det där lite extra glamourösa detaljen i dukningen. Här har vi använt en grön vas "Rib" fylld med rosor. Men sedan har vi också dessa små minivaser "Selena" med klämmor som du enkelt kan sätta i julgransriset. Vilken Wow-factor!

vaser

Sedan dukar vi med fina glas. De här rustika munblåsta glasen heter "Hyde".

Tallrikar och assietter kan vara vita eller i färg. Du kan också blanda fritt. Detta vit-cremefärgade porslinet ur Happiness-serien är så vackert med det präglade mönstret som vi dukat med här. Kommer från företaget Majas Cottage där 10% av försäljningen går till Barncancerfonden.

Happiness tallrik

Tygservetter ger alltid en lyxigare feeling till gästerna. Här behöver du inte duka med vita linneservetter. Vi har använt oss av dessa julservetter i härligt ofärgat linne ur samma serie som bordstabletten med ett handscreentryckt julgran i nedersta hörnet. Dekorera med en kvist och dukningen blir så mycket festligare!

Om du sedan sätter en ljuslykta vid varje kuvert så höjer du mysfaktorn betydligt! Här kan du använda skålar med värmeljus i eller små glas, eftersom det är sällan man har så många ljuslyktor av samma sort. Vi har använt oss av  glaslyktor som har den fina texten "Today I Will not stress over things I can't control".

ljuslykta

Om du vill vara extra generös mot dina gäster - varför inte slå in en liten julklapp till dem som du lägger vid varje kuvert. Kommer garanterat bli en succé! Du kan ge en liten påse med hemlagat godis, eller en julkula. Vi har valt ett doftljus med texten "Good vibes only" till alla gäster som vi dekorerat med en julrosett.

Och där har du det - ett fint dukat julbord som både är vackert, lyxigt, mysigt men också med en personlig touch! "Time to dine"!

juldukning

Tillbaka till blogg