Före- och efterbilder av "Villan"

Före- och efterbilder av "Villan"

Idag har vi varit på besök i en villa som behövde fixas till lite med enkla medel. Ibland behövs inte så mycket, utan det som behövs är att ge rummen lite värme och karaktär genom färg, textiler och gröna växter. En annan sak att tänka på är att försöka undvika att ha så mycket saker framme. Försök att ha framme de saker som är vackert för ögat och ger dig en må-bra-känsla.

Köket
Ett tips när du inreder är att ställa en stor kruka med kvistar eller en bukett av blommor på köksbänken där det ofta blir stökigt. Testa - du ska se att det blir svårare att lägga saker där då. Jämför själv bilderna. 

 Om du har ett mörkt matbord som här, så kan du sätta ljusa fräscha snittblommor i en vas och simsalabim så har du direkt fått ett annat blickfång. Om du sedan lägger på en bordslöpare i en ljusare färg så blir inte bordet så mörkt och tungt. Här använde vi en fin rustik löpare i juteväv.


Vardagsrum
Nu på våren vill många av oss ha in ljuset. Om man har en mörkare soffa kan du genom att byta ut filtar och kuddar i ljusare färger skapa ett helt annat intryck. Här tog vi in beiga kuddar, använder ljusa fårskinn och en härlig filt för att släppa in ljuset. Att sedan ha en glasvas med fräscha blommor på bordet ger pricken över i:et!

Ibland är det en tavla eller en spegel som behövs på väggen för att rummet ska kännas "färdigt".

Sovrum
Sovrummet har redan bra förvaring och en säng med fin sänggavel. Det går i de varma beiga tonerna som ger ett lugnt intryck. 
Många tycker att det här med flera kuddar i sängen är helt överdrivet men om du vill skapa en mysig sovplats så är det faktiskt med kuddar som du lättast skapar en wow-känsla. Bädda sedan sängen med överkast så det ser prydlig ut och lägg till filtar vid fotändan och du får en helt annat sovrum.

Hur du stylar sovrumsfönstret har oftast en stor betydelse. Här har vi använt en fin stor kruka fylld med sirliga blommor och två ljusstakar för att "mjuka upp" inredningen. Det är bättre att ha färre saker i fönstret och satsa gärna på en eller två saker som är större och ger ett fint blickfång.


Badrum
Vi alla vill väl ha fina badrum som ger en spa-känsla. Men det är inte alltid lätt med alla flaskor, tandborstar och handdukar som ska få plats. Bästa sättet är att satsa på förvaring. Många tvättställ idag har skåp under som är perfekt för förvaring.
Om du har plats - ta in en växt i badrummet. Om du saknar fönster så använd torkad vass eller konstgjorda växter, det gör så mycket för helhetsintrycket.
Se till att du har handdukar som går i lika färgtoner.  
Att ha ljus i badrummet ger också en fin atmosfär. Här har vi använt ledljus i ljuslyktorna eftersom det är små barn som rör sig i badrummet. Du kan ställa in dem på timer så de tänds och släcks automatiskt. 
 
Tillbaka till blogg