Hallprojekt, före- och efterbilder

Hallprojekt, före- och efterbilder

Vi hade förmånen att få ett inredningsprojekt av en lägenhet i Fålhagen, Uppsala. Lägenheten var en 2,5 rummare från 1930-talet. Idag tänkte vi börja med att visa före- och efterbilder av hallen.

 

Hallen är en av de viktigaste rummen i en lägenhet. Det är det första och det sista du och dina gäster ser av ditt hem. I feng shui spelar hallen en betydande roll eftersom det är här energiflödet startar. Vi alla vill ha ett harmoniskt välkomnade känsla när vi stiger in i hemmet. Naturligtvis kan den känslan variera från person till person men det är ändå i hallen vi får vårt första intryck av hemmet.

Före

Hall före

När vi besökte lägenheten första gången fick vi intrycket av en mycket trång och smal hall. Målade väggar i en blå ton samt fanérgolv. Lägenheten har vackra vita gamla innerdörrar som ska bevaras.


Efter

Efter_hall            
Foto: Berg_o_berg


Steg 1: Vi började att riva upp fanérgolvet och där hittade vi ett gammalt furugolv.  

hall_före2

Steg 2: Golvet slipades och målades i en mjölkfärgad lasyr.

golv

Steg 3: Vi målade väggarna i en ljus grå färg. Eftersom hallen är så trång och svår att möblera ville vi ändå ge lite mera karaktär genom att sätta upp en taklist som målades i samma kulör som väggarna. 

taklist
Foto: Berg_o_berg

Steg 4: En smal vacker spegel placerades i hallen som tillför stämning till inredningen. Dessutom är den funktionell eftersom man ser sig själv i helkropp. 

efterhall
Foto: Berg_o_berg

Steg 5: Slutgiltiga resultatet blev att hallen blev ljusare och skapar ett bättre flöde.

Material kostnader:

  • Målarfärg - Uppsala Färg
  • Talklist - D-cor
  • Golvslipning - Uppsala Golv AB
  • Interior Designer - House of Stenkulan AB

House of Stenkulan expanderar nu sina tjänster till att även erbjuda inredningsdesign-service. Vi kan hjälpa dig att designa ditt hem genom att välja material, möbler och dekor. Det kommer mer information på vår hemsida inom kort. Kontakta oss gärna på info@houseofstenkulan.com för mer information. 

 

Tillbaka till blogg