Förnya ditt kök med små detaljer

Förnya ditt kök med små detaljer

Så här på nya året är vi många som vill förnya, uppdatera och renovera i våra hem. Men i dagsläget är det svårt att lägga pengarna på den där drömrenoveringen. Men kan man uppdatera för en liten slant? Naturligtvis kan vi det! Vi har skrivit ner lite idéer och inspiration och vi börjar med att fokusera på köket.

Köket är hemmets hjärta, där vi tillbringar mycket tid av vår vardag. Det måste vara praktiskt och funktionellt men samtidigt ge inspiration och tillåta kreativiteten flöda. Låter härligt, men är det verkligen så lätt? 

Allra flesta tycker att köket är en av de viktigaste rummen, följt av vardagsrummet. Vad gäller den viktigaste funktionen i ett hem så vill de flesta ha ”bra förutsättningar för att laga mat”. Men hur kan vi då skapa detta kök? 

Men det är enklare än du tror att skapa en ny feeling i ditt kök och det behöver inte kosta en förmögenhet.

1.Sätt upp hyllor och förvaring
Vi alla letar efter mer förvaring. Hyllor är ett bra alternativ eftersom du kan dekorera dem samtidigt som du kan fylla på med tallrikar, skålar mm. Det finns en uppsjö av hyllor att välja från. Eller varför inte smycka väggen med vår fina Kopphållare, du kan köpa den här. En piedestal är också både praktisk och dekorativ. Du kan använda den för kryddor, oljor och flaskor som oftast kan ta stor plats (se här).
Förvaring

 

2. Byt ut dina skåphandtag
Faktiskt kan det vara så enkelt att uppdatera med nya knoppar och handtag på dina skåpsluckor. Du fixar det på egen hand. Och det ger direkt ett helt annat helhetsintryck!

 

3. Ny kökskran
Visst är det dyrt med en ny kökskran men oj vilken skillnad det kan bli. Men det här är något vi rekommenderar att du anlitar ett proffs att utföra.
 

 

4. Byt ut till vitrinskåp
Har du väggskåp i köket kan du byta ut en lucka till vitrinskåpslucka. Det öppnar upp köket och det upplevs luftigare med en eller två vitrinskåp. Dessutom kan du "visa upp" dina fina glas och skålar på ett dekorativt men ändå praktiskt sätt.

Vitrinskåp

 

5. Uppdatera på fönsterbrädan
Att sätta lite nya ljusstakar och en fräsch blomma i fönstret skapar direkt en härlig feeling. Var inte rädd att använda stora krukor eller andra objekt. Du får en större wow-känsla om du använder en eller två objekt istället för flera mindre. Testa!

 

6. Matbordet i fokus
Vi sitter ned vid matbordet alla dagar och här behövs inte så mycket för att vi ska se en skillnad. En bukett med fräscha blommor och kanske en ljuslykta. Det går alldeles utmärkt att använda en krukväxt istället för snittblommor. Vi kan inte alltid använda duk men vi kan alltid lägga lite tid på dukningen. Använd fina bordsunderlägg och tygservetter med servettringar (se här). Du kommer att se att många familjemedlemmar ser en skillnad...

7. Använd burkar och skålar som dekoration
Det är väldigt dekorativt att använda glasburkar och skålar som du fyller med det du använder mest. Havregrynen blir så fina i en glasburk, kryddväxter i kruka och likaså frukten på ett fat. Enkelt, praktiskt men så fint (se här).
Burkar

Lycka Till!

 

 

 

Tillbaka till blogg