Bjud på Julfika!

Bjud på Julfika!

Öppna ditt hem för dina nära och kära i Jul och välkomna dem med lite julfika som skapar den där rätta julkänslan! Här kommer några tips från oss.


Bestäm dig först vad du ska bjuda på och vilken känsla du vill skapa. 

Nu när vi går från höst till vinter är det perfekt att kombinera rött och grönt med naturliga toner. Ta sedan in granris och kottar för skapa lite julkänsla.

Här nedan har vi dukat med en härlig stor och unik design av en ljusstake gjord av svarta rör (du kan köpa den här), som vi ställer mitt på bordet som en bordsdekoration. Här kan du istället använda krukor med ljus och mossa i som bordsdekoration - låt fantasin flöda! Ett alltid säkert kort är att använda granris och kulor, gör det hela lite festligare.

En mysig känsla skapas först av att använda t ex bordstabletter, men varför inte använda skärbrädor istället. Här har vi använt oss av de robusta träunderläggen Arvid (som du hittar här).

Nu är det dags att ta fram de fina generösa julmuggarna som du fyller med kaffe, te eller varm choklad med vispgrädde. Just dessa muggar"Winter heart" kommer från Majas Cottage där 10% av försäljningen går till Barncancerfonden. Du hittar dem hos oss här).

De fina servetterna i naturlinne (se här) med dekorativ julgranstryck blir perfekta till och som vi sedan dekorerar med någon liten kvist, granris eller julkula för att sätta pricken över i:et. (I samma serie finns även den fina bordslöparen med samma motiv, du hittar den här)

Duka upp med olika godsaker till kaffet. Saffransbullan har vi lagt i den fina trälådan som kan användas till så många olika saker. (Se här)

Skumtomtar och pepparkakor blir fina att ha i höga skålar eller burkar för att skapa lite höjd på dukningen. Dessa fina glasburkar nedan finner du här.

Sådärja - nu är det bara att låta dina gäster mysa och ta för sig.!

Tillbaka till blogg