Medelhavskänsla hemma

Medelhavskänsla hemma

Den här tiden på året blir vi alla inspirerade av medelhavet. Hur kan vi få till vårt eget hem med den där rätta medelhavskänslan. Vi, här på House of Stenkulan, har samlat 4 enkla knep som inspiration för dig.

Sommar har kommit och vi är många som inspireras av medelhavet; färgerna, avkopplande stil och inredning.

 

1. Färgerna

Färgpaletten för medelhavet innehåller många neutrala kulörer som vi också använder mycket av här i skandinavien. Men det är också mycket blåa toner med skiftningar i grönt. Att byta ut kuddarna till blåa toner eller neutrala färger sätter direkt den där somriga feelingen som tar oss till medelhavet.
Blå kuddar
Neutrala kuddar
Foto: Berg_o_berg

 

2. Böljande former

Medelhavsinfluerad inredning har kopplingar till havet. Fina vaser och skålar designade med inspiration från hav och natur i böljande former ger den rätta tonen i inredningen. Lägg till lite snäckor och stenar och du skapar den där mysiga atmosfären.
Vaser

 

3. Ta in medelhavet i köket

Ladda upp med några härliga örtkryddor, fin olivolja och en rustik skärbräda i köket och du skapar direkt den där rustika, väldoftande medelhavskänslan i köket. Har du turen att ha en citrus-planta på blombrädan så maxar du känslan ytterligare!
Örtkrydda
teakskål

 

4. Siesta

När det är varmt ute är det härligt att kunna slappna av och bara njuta. Siesta är något som vi nordbor ännu inte anammat från medelhavsländerna, men på semestern så kan vi iallafall testa ut den där siestan. Se till att fixa en skuggig plats bland dofterna av dina favoritblommor.  Sätt dit din solstol eller utesoffan och lägg dit mjuka kuddar, några ljuslyktor och sedan är det bara att lägga sig ner, relaxa och njuta!
kuddar

 

Här hittar du några av produkterna:Bohokudde


Sammetskudde
vas isla
Vas Isla

 

Snäckskål

 

 


Teakskål

Kryddset

 

Ljuslykta
Ljuslykta

 

 

Cozykudde

 

 

Tillbaka till blogg