Piffa ditt hem inför vinters festligheter

Piffa ditt hem inför vinters festligheter

Adventsmyset, julborden och nyårsmiddagarna står snart och knackar på dörren. Om några veckor är vi framme vid en tid av gemenskap, värme och en del festligheter. Hur får du dina gäster att känna sig välkomna in från decembers mörker? Vi hjälper dig piffa upp ditt hem inför vinters kalas.

Lys upp mörkret för dina gäster

Oavsett om det är en ljuslykta som lyser upp snön eller en adventsstjärna som pryder fönstret, finns det en sak som får vem som helst att värmas upp från vinterns kyla – ljuset. Även om en taklampa kan ge bra belysning och lysa upp hela rummet, kanske det inte är den rätta stämningen du söker när det är dags för mys och fest. En bra tumregel är att ha fyra till fem olika ljuskällor i ett rum – och ingen av dem bör vara taklampan när det är dags att skapa en mysig eller festlig atmosfär. Hur kan du skapa rätt stämning med hjälp av olika ljuskällor?

  • Variera form och höjd på ljusstakar för att ge rummet mer djup – det värmer dessutom dina gäster som precis har kommit in från kylan.
  • Runt första advent, eller några dagar innan, brukar adventsstjärnorna lysa upp alla fönster. Matcha stjärnan med din inredning för att smälta in eller låt den sticka ut med en härlig julfärg.
  • När mörkret faller på, ta fram ljusslingor för att lysa upp entrén till ditt hem och ge dina gäster rätt stämning redan innan de kliver in genom dörren. Bor du i lägenhet? Ställ ut en mindre gran med en mindre ljusslinga utanför dörren eller dekorera balkongen med en glittrande slinga längs räcket.
  • Bordslampor och vägglampor är utmärkta för att höja ljusnivån utan att förlora stämningen – som taklampan gör. Placera dem på ett sidobord, en fönsterbräda eller på väggen ovanför soffan för en mysig atmosfär när ni slår er ner.

Vad säger jul- och vintermys mer än lyktor och tända ljus? Se vårt sortiment av populära ljusstakar och lyktor.

Duka upp bordet i vinterstil

Pepparkakor, saffranslängd och hemgjord knäck – allt ska upp på faten. Låt porslinet du väljer till julmyset sticka ut med en djup mörk färg eller låt det gå i mer neutrala färger med ett spännande mönster. Varför inte mixa och få det bästa av båda världar? När det kommer till porslin är det viktigt att välja det du tycker är vackert och som ger en extra touch till din dukning. Men glöggmyset kanske inte är den perfekta tiden att använda det blåvita fatet från Grekland som du köpte under sommarsemestern.

Till adventsfikat dricks det glögg, kaffe eller varför inte lite varm choklad med grädde och kanel? Ge dina gäster en varm dryck i koppar som matchar ditt porslin. Se vårt sortiment av porslin och koppar som är perfekta för vinterfest.

Skapa en mysig atmosfär med varma vinterplädar

Vill du sprida en varm känsla till glöggmyset? Lägg fram varma plädar i vinterfärger på soffan eller häng dem över gästernas stolar. Vinterfärger behöver inte bara vara rött, som vi oftast förknippar med jultomten. Testa neutrala färger som beige och vit, eller kanske en färgklick med en härligt vintergrön eller djupblå färg.

På samma sätt kan du höja stämningen med hjälp av kuddar i soffan. Testa en beige kudde i linne eller en mörkgrön kudde i sammet. Använd olika texturer i dina textilier för att ge soffan en extra touch.

Är du redo för vinterns träffar?

Se till att göra ditt hem redo för vinterträffar. I vår butik hittar du varma vinterplädar, eleganta ljusstakar och porslin som är perfekt för julbak. Besök vår butik och börja förbereda dig för årets mysigaste månader.

till butik

Tillbaka till blogg