Före- och efterprojekt: Sovrum

Före- och efterprojekt: Sovrum

I det här projektet så ville kunden uppdatera sitt sovrum och få till en känsla av en avkopplingsoas. Kunden hade en önskan om ett mörkare sovrum med en vibe av grön/blå lugnande toner i färgskalan. Vi tog sedan in lite dova färger av grått och beige. Sovrummet har annars en ganska ordinär layout med ett fönster mot deras trädgård samt en garderobsvägg.

Vi skapade en moodboard för att stämma av färger och få till den där rätta feelingen som kunden var ute efter. 
Före
Före-bild sovrum1
Före-bild 2
Som ni ser hade kunden redan blå färg på väggarna. Annars var det ganska avskalat i designen. 

Färg i Aqua
Färg i blå/gröna toner var ett önskemål. Första färgen gick lite för mycket i blått så vi bestämde oss för att gå en nyans till åt det gröna hållet. 

Målat rum i Aqua

Väggpaneler
För att skapa ett blickfång så använde vi väggpaneler i mörkt grått, men endast där sängen skulle placeras. Dessa paneler är också bra att använda om du har grannar, eftersom de är också ljudisolerade.

Väggpanel
Väggpanel2

Säng med väggpanel

Efter

Färgen NCS S6020-850G valdes på väggarna för en härlig avkopplande känsla. Genom att ta in en pampig sänggavel i grå sammet, fick rummet en elegantare framtoning som kompletterar väggpanelen bakom. Sedan lyxade vi på med mjuka sammetskuddar i art deco-stil för att ge den där sofistikerade hotellkänslan. (kuddarna hittar du här)

 

Nattduksbord

Vi använda samma nattduksbord, såg bara till att en förvaringslåda, designad som en bok, finns där för läsglasögon, smycken och lite annat smått och gått. En rökfärgad vas med fräscha blommor blev pricken över i:et.
(Vasen finner du här och förvaringslådan här).
Ullfilt2

En mjuk och gosig ullfilt i beige och vitt ger värme till rummet. Vitt krispigt överkast ger kontrast och samtidigt en fräsch känsla till helheten.

(Ullpläden hittar du här)

 

Fönstret
I fönstret placerade vi en maffig gråmelerad terrakotta kruka samt en träljusstake som matchar krukans storlek. Mörkläggningsgardiner i vitt med färgskala i aqua och grått, ramar in fönstret på ett fint sätt.
(Här kan du se mera av träljusstaken Walle och krukan)

 

Byrå
Kunden hade redan en vit byrå som vi behöll. Vi ville få in ett härligt flow i sovrummet med mjuka böljande former. Inget kan väl vara finare än att ta in inspiration från naturen. Så en magnifika skål i böljande form av en snäcka, stor vit rund kruka med några kvistar i som tar in lite grönt. Ljusstakarna skapar verkligen ett blickfång på byrån med deras härliga unika form.

(Ljusstake Riley, snäckskål och vita vasen Alba hittar du genom dessa länkar).

 

layout
fika
Vi testade också en annan variant på designen genom att skapa en lite mysigare och mer bohemisk känsla med mjuka muffsiga kuddar istället för sammetskuddarna. Men kunden valde sedan att gå för den lite mera sofistikerade hotellkänslan i designen.

(Fina kudden med text, Happiness mugg, och trälåda finns här med länkar)

 

 Önskar er alla en trevlig helg!

Flera av våra före-och efterprojekt kommer snart.

 

 

 

 

Tillbaka till blogg